ny bolig

FORDELER VED Å KJØPE NY BOLIG

Bolig som passer deg
Ved kjøp av nytt har du mye større mulighet til å tilpasse boligen med tanke på planløsning, innredning og materialvalg. Gjennom god planlegging får du en bolig som passer perfekt for deg.

I en eldre bolig bruker du ofte mange år på å flytte vegger og pusse opp rom etter rom. Etter lang tids innsats opplever mange at de ikke blir fornøyd.

 

Bedre standard

En ny bolig har en langt høyere teknisk standard: Bedre isolasjon, balansert ventilasjon med varmegjenvinning, sentralstøvsuger etc. bidrar til høyere komfort og trivsel.
 

Reparasjoner og vedlikehold

Alle hus trenger vedlikehold, men ved kjøp av ny bolig vil du ikke ha behov for oppussing eller ekstrainnsats i mange år fremover. Her sparer du både penger og verdifull fritid.
 

Lavere driftskostnader

Bedre isolasjon kombinert med varmegjenvinning og moderne styringssystemer gjør at en ny bolig har langt mindre energiforbruk. (Husk å sjekke energitesten ved kjøp av eldre bolig). Eldre boliger trenger ofte mer vedlikehold og kan også inneholde ubehagelige overraskelser. Fuktskader i våtrom, rustne vannrør inne i vegger og feil på det elektriske anlegget er ofte dyre å utbedre.
 

Lovfestet garanti

Ved kjøp av ny bolig har du en lovfestet garanti på 5 år, og dermed et langt sterkere rettsvern enn om du kjøper brukt. En seriøs entreprenør vil raskt utbedre eventuelle feil og mangler som du oppdager i din nye bolig.
 

Planlegge Bygging

Ny bolig koster mer enn brukt bolig, men da kan du få det akkurat som du vil. På kjøpet følger bedre komfort og lavere driftskostnader. Eldre bolig er en billigere inngangsbillett til eget hjem, men omfattende restaurering kan fort spise opp gevinsten.

Ny bolig koster mer enn brukt bolig, men da kan du få det akkurat som du vil. På kjøpet følger bedre komfort og lavere driftskostnader. Eldre bolig er en billigere inngangsbillett til eget hjem, men omfattende restaurering kan fort spise opp gevinsten.
 

Fast pris

Ved kjøp av nytt kan man avtale en fast pris på nøkkelferdig bolig. Ved kjøp og restaurering av eldre bolig vil man aldri være sikker på hvor den totale prislappen ender.
 

Lavere dokumentavgift

Ved kjøp av brukt bolig må man betale dokumentavgift på 2,5% til staten som beregnes av hele kjøpesummen. Kjøp av brukt bolig til 2 millioner vil f eks medføre dokumentavgift på kr 50.000,-. Ved kjøp av ny bolig til samme kjøpesum beregnes dokumentavgiften kun av tomteverdien og ikke hele kjøpesummen. På en tomt til 300.000 blir avgiften kun 7.500,-.
 

Nytt er nytt

Når du får utlevert nøkkelen til din nye bolig, tar du i bruk et hjem utformet etter din smak og dine behov. Følelsen ved å flytte inn i sin egen, splitter nye bolig er trolig mer verdt enn du tror.


 
 
teambygglogo
​Besøksadresse: Arne Garborgs veg, 4340 Bryne  
Postadresse: Vardheivegen 11, 4340 Bryne

Team Bygg

tlf. 51 77 02 70 | bryne@teambygg.no