Fordeler ved å kjøpe ny bolig
Kjøper du en brukt bolig, betyr det ofte starten på en lang periode med oppussing og renovering. Jo eldre boligen er, desto lenger tid går det gjerne med å flytte vegger og pusse opp - rom etter rom. Noen trives med dette, og for dem er det riktig å kjøpe brukt. Men for de fleste er det både mest behagelig og tilfredsstillende å kjøpe nytt. Ny bolig gir større muligheter til å tilpasse boligen med tanke på planløsning, innredning og materialvalg. Gjennom god planlegging får du en bolig som passer perfekt for deg.
Bedre standard
En ny bolig har oftest en langt høyere teknisk standard enn en brukt bolig. Bedre isolasjon, balansert ventilasjon med varmegjenvinning, sentralstøvsuger etc. bidrar til høyere komfort og trivsel.
Reparasjoner og vedlikehold
Alle hus trenger vedlikehold, men ved kjøp av ny bolig vil du ikke ha behov for oppussing eller ekstrainnsats i mange år fremover. Her sparer du både penger og verdifull fritid.
Lavere driftskostnader
Bedre isolasjon kombinert med varmegjenvinning og moderne styringssystemer gjør at en ny bolig har langt mindre energiforbruk. (Husk å sjekke energitesten ved kjøp av eldre bolig). Eldre boliger trenger ofte mer vedlikehold og kan inneholde ubehagelige overraskelser. Fuktskader i våtrom, rustne vannrør inne i vegger og feil på det elektriske anlegget er ofte dyre å utbedre.
Lovfestet garanti
Ved kjøp av ny bolig har du en lovfestet garanti på 5 år, og dermed et langt sterkere rettsvern enn om du kjøper brukt. En seriøs entreprenør vil raskt utbedre eventuelle feil og mangler som du oppdager i din nye bolig.
Planlegge bygging
Ny bolig koster gjerne mer enn brukt bolig, men da kan du få det akkurat som du vil. På kjøpet følger bedre komfort og lavere driftskostnader. Eldre bolig er en rimelig inngangsbillett til eget hjem, men omfattende restaurering kan fort spise opp gevinsten.
Fast pris
Ved kjøp av nytt kan man avtale en fast pris på nøkkelferdig bolig. Ved kjøp og restaurering av eldre bolig vil man aldri være sikker på hvor den totale prislappen ender. 
Lavere dokumentavgift
Ved kjøp av brukt bolig må man betale dokumentavgift på 2,5% til staten som beregnes av hele kjøpesummen. Kjøp av brukt bolig til 2 millioner vil f. Eks. medføre dokumentavgift på kr 50.000,-. Ved kjøp av ny bolig til samme kjøpesum beregnes dokumentavgiften kun av tomteverdien og ikke hele kjøpesummen. På en tomt til 300.000 blir avgiften kun 7.500,-.
Nytt er nytt
Når du får utlevert nøkkelen til din nye bolig, tar du i bruk et hjem utformet etter din smak og dine behov. Følelsen ved å flytte inn i sin egen, splitter nye bolig må bare oppleves. Dener trolig mer verdt enn du tror.